Wat is natuurvoeding?

Met liefde en aandacht geproduceerd en bereid

Natuurvoeding is volwaardig, onbewerkt, seizoensgebonden, lokaal geteeld of geproduceerd en van bio dynamische of biologische kwaliteit. Dat is een hele mond vol. Voor mij is dit samen te vatten in voeding die met liefde en aandacht is geproduceerd en bereid.

Wanneer het aan deze twee voorwaarden voldoet, krijg je voeding dat naast enorm lekker, jou vooral voedt. Met voedende voeding kan jij jouw gezondheid ondersteunen. Ook ondersteun je met deze voeding een productiemethode dat naast ons mensen ook de aarde, de planten en de dieren met liefde en aandacht verzorgt. Dat is een verantwoordelijkheid die alleen wij mensen kunnen dragen.

Voor mijzelf betekent dit dat ik mijn voeding graag onbewerkt en volwaardig koop. Dus hele kolen en bietjes en volkoren granen en brood. Het schoonmaken, snijden of hakken, koken, stoven of bakken en op smaak brengen doe ik zelf. Dan blijven de levenskrachten en voedingsstoffen zo veel mogelijk in het eten en weet ik precies wat er in de maaltijd zit die ik op tafel zet.

Overstappen op biologisch

Het groeien van mijn bewustzijn over onze verantwoordelijkheid voor de aarde en het belang van kwalitatief goede voeding voor onze gezondheid zijn de voornaamste aanleiding geweest, waardoor ik ben overgestapt naar biologisch. Dat ging zeker niet in één dag. Het is gegroeid in vele jaren, in ministapjes al vanaf mijn jeugd, tot er nu nog maar een paar producten niet biologisch zijn. Echt geen natuurvoeding, maar vlokken en XXL hagelslag zijn niet te krijgen in een biologische variant. En juist díe vlokken en hagelslag vinden mijn kinderen het lekkerst!

Met liefde en aandacht geproduceerd en bereid