Even voorstellen

Een natuurlijke wegnaar een gezond leven

Hallo, ik ben Joyce

Het tijdspad van het universum
Via een tip van mijn zus ontdekte ik de opleidingen op de Kraaybeekerhof. Helemaal enthousiast en gemotiveerd ben ik een baan gaan zoeken om de studie te bekostigen. Deze kwam er al snel en een jaar later kon ik beginnen aan de Kraaybeekerhof. Ik ben begonnen met een inspiratiejaar: ‘Barstensvol Leven!’ Dat was een geweldig jaar! Zo veel geleerd. Zo veel ontdekt. Ik werd wakker en bewust.

Tegen het einde van dat jaar was ik 100% zeker dat ik ook de 3-jarige opleiding ‘Natuurvoedingskundige’ wilde gaan doen. Deze opleiding heb ik in vier jaar afgerond. Door persoonlijke omstandigheden heb ik de meeste stages en het werkstuk uitgesteld. Dit was een zeer goede beslissing en heeft mij extra verdieping gegeven.

Op 3 juli 2020 heb ik mijn diploma mogen ontvangen. Nu kan ik de wijde wereld in en mag ik de opgedane kennis met jullie delen. Ik heb er veel zin in!

Dit allemaal kwam tot stand door een tip van mijn zus, die ze ook jaren eerder had kunnen sturen. Maar dit was het perfecte moment. Het tijdspad van het universum!

Tot ziens. Ik zie je graag!

Antroposofie

Mijn eerste jaar op Kraaybeekerhof, Barstensvol Leven, was mijn eerste kennismaking met de antroposofie. Dat voelde als thuiskomen! Op Kraaybeekerhof werken ze helemaal vanuit een antroposofische visie. In de tuinen op het landgoed (bio dynamisch), op de opleiding en zelfs in het restaurant. Tijdens dat eerste jaar, kon ik mij dus helemaal onderdompelen in de antroposofie. Dat was geweldig! Met de lessen van Michiel Rietveld over de mens- en aardeontwikkeling klopte het eindelijk voor mij. Michiel vertelde een ‘verhaal’, waarin het Christendom werd gekoppeld aan de natuurwetenschap tot een gehéél. Dit was wat ik vroeger miste en waar ik onbewust al die tijd naar op zoek was: het is én én!! Natuurlijk kwamen er meteen vele vragen bij, want zoiets groots is niet in een paar lessen te (be)vatten. Het is een leer- en ontwikkelweg die ik met plezier ga.

Kwaliteit

Om mijn kwaliteit te waarborgen en op peil te houden ben ik lid van de beroepsverenigingen VNVK en Nibig. Bij het Nibig heb ik ook mijn wkkgz-registratie.

De VNVK, Vereniging voor Natuurvoedingskundigen, organiseert jaarlijks meerdere informatieve workshops en lezingen, waardoor ik mijn kennis blijf verdiepen en verbreden. Ook neem ik deel aan  intervisiebijeenkomsten die wij meerdere keren per jaar met een groep natuurvoedingskundigen organiseren.